Губернатор Мовчан відвідав незвичний семінар

 

 

На Вінниччині завершився тематично-оздоровчий семінар для керівників районних та міських організацій інвалідів і ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Аби підсумувати роботу заходу та вкотре обговорити основні питання, що хвилюють нині ветеранів регіону, в закритті семінару взяв участь голова обласної державної адміністрації Іван Мовчан.

 

 «Зустріч з ветеранами для мене завжди приємна подія. Адже незважаючи на непростий життєвий шлях, який вам довелося пройти, у вас ще вистачає сил вести активну громадську роботу, перейматися разом з нами тими проблемами, що хвилюють нині вінничан, територіальні громади області, — звернувся до присутніх керівник Вінниччини Іван Мовчан. – Приємно, що серед вашої категорії ще є такий загал небайдужих людей, і ми відчуваємо вашу підтримку, той патріотизм і духовність, які нам сьогодні вкрай необхідні».

Аналізуючи актуальні для ветеранів питання, Іван Мовчан наголосив, що сьогодні особлива увага президента України спрямована на соціальне та медичне забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної війни. І підтвердженням тому є збільшення у поточному році видатків на соцзабезпечення цієї категорії громадян майже на 10 %.

«У цьому році на всі ці позиції держава виділила на область більше 250 млн. гривень. І основне наше завдання як влади, щоб люди отримали ці кошти і відчули, що держава сьогодні про них піклується, знає їхні проблеми і намагається їх вирішувати», — зазначив голова облдержадміністрації. А також наголосив, що згідно з новим форматом управління, започаткованим в області, дійти до кожного ветерана на території регіону, почути його проблеми і знайти механізми їх вирішення – одне із пріоритетних завдань обласної влади.

Іван Мовчан також відзначив позитивний досвід проведення навчально-оздоровчих семінарів на базі обласного госпіталю інвалідів Великої Вітчизняної війни, підкресливши, що цей заклад у своїй системі нині є одним з кращих в державі. «Госпіталь вже багато років демонструє свій величезний потенціал і культуру обслуговування, культуру лікування ветеранів. Переконаний, що ви також це відчули. Адже тут надзвичайна атмосфера, прекрасний колектив лікарів, медичного персоналу, і керівники, які, піклуючись про інвалідів, ветеранів війни, намагаються забезпечити їм комфортні умови перебування й оздоровлення».

Привітавши учасників семінару із 69-ю річницею визволення України від німецько-фашистських загарбників, голова облдержадміністрації зазначив, що вже в найближчий час в області, як і в усій державі, розпочнеться активна підготовка до відзначення 70-ї річниці визволення та Великої Перемоги. Та з нагоди свята нагородив двох ветеранів Великої Вітчизняної війни, керівників місцевих ветеранських організацій Почесними грамотами обласної державної адміністрації та обласної Ради.

P.S. Матеріал підготовлено за офіційним повідомленням ОДА

 

 


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

Опубликована архивная любительская съемка старой Винницы (видео)

11.11.2015 - 17:50
Ранее мы публиковали современную съемку Винницы с высоты птичьего полета. Сейчас же Иванчук Станислав выложил в сети видео города 1973 года. Возможно те, кто постарше, смогут увидеть и узнать знакомых ...

Опубликовано видео с поющей Death Metal Гретой Тунберг

30.09.2019
За четыре дня видео выступления ...