Ответ Ивана Мовчана на разгромный выпад Оксаны Калетник

Подаем на языке оригинала, без купюр.

  Іван Мовчан: «І критика, і співпраця тільки тоді принесуть користь громаді області, коли вони будуть конструктивними»

 У переддень святкування одного з найбільших державних свят – Дня Перемоги – чимало вінницьких користувачів мережі Інтернет були зайняті зовсім іншим… Тривало обговорення оприлюдненого на сайті «Свобода слова в Україні» «виклику»: народний депутат України Оксана Калетник «запросила» на публічні теледебати голову Вінницької обласної державної адміністрації Івана Мовчана.

 Хтось читав це повідомлення із великим здивуванням, хтось – із бажанням встановити походження написаного, хтось категоричного визначив це як провокацію, а хтось із задоволенням смакував…

Про реакцію Івана Мовчана на «запрошення» повідомляє прес-служба голови ОДА.

Звичайно, така форма спілкування викликала в Івана Мовчана, щонайменше, подив. Адже саме він уперше в області ініціював зустріч з народними депутатами України від Вінниччини для обговорення знакових для розвитку регіону питань і налагодження співпраці. Усі учасники зустрічі були одностайними в тому, що Вінниччина для народних обранців від області – понад усе, незалежно від політичних кольорів.

Що ж стало причиною такої категоричної оцінки нового керівника за чотири місяці роботи, думаємо, покаже час. Адже жодні управлінські рішення не можуть дати масштабних результатів за такий короткий термін. Це зрозуміло всім, хто має навіть незначний досвід керівної роботи.

Так, можливо, комусь не сподобалися виїзди керівництва області в райони, а для когось вони були навіть вкрай обтяжливими… Але ніхто не заперечить, що вперше за роки незалежності України керівник області взяв на себе зобов’язання дійти до проблем кожного населеного пункту і детально проаналізувати, в якому стані перебувають школа, лікарська амбулаторія чи фельдшерсько-акушерський пункт, будинок культури чи бібліотека. І не просто проаналізувати, а разом з керівником району публічно визначити алгоритм подальших дій і терміни виконання завдань. Це – реальні, а не «паперові» кроки до вдосконалення соціальної інфраструктури кожного села, до розв’язання проблем, про які з великим болем заявляє кожен сільський житель. А коли мине рік, можна буде всім разом об’єктивно оцінити зроблене і продовжувати роботу.

Задля справедливості уточнюємо, що Вінницька область в останні роки ніколи не була на останніх місцях в Україні за показниками виплати заробітної плати, доходів громадян, надходження інвестицій, стану доріг. Статистичні дані нині доступні кожному, хто прагне їх отримати і проаналізувати.

  Окремо – про «побори в області». На превеликий жаль, це явище є серйозною проблемою. Боротьба з ним – одне з пріоритетних завдань обласної влади. Народні депутати України, як ніхто інший, мають можливість доручати розслідування кожного суперечливого факту компетентним органам. І керівник області буде тільки вдячний за співпрацю у боротьбі з негативним явищем, яке довело країну до зубожіння і не дає спокою чесним і працьовитим людям. 

 За роки розвитку нашої держави ми спостерігали у нашому політикумі багато дивного і незрозумілого. Час розставляв усе на свої місця і показував, що чвари і безпідставне перетягування політичного канату – це шлях у нікуди. Ще не стерлися з пам’яті багатьох вінничан «війни» місцевого значення, які називали «мельниковими», «дворкісовими» чи «дідиковими». Ніхто вже не згадає, хто у них переміг. Зате кожен свідомий громадянин підтвердить: від того програла Вінниччина. Тому дуже важливо, крім усього іншого, зберегти в області суспільний мир і поставити його на службу всім жителям нашого краю.

Зрозуміло, що багатьом політикам цікаво дебатувати, адже це – зміст їхнього життя, їхнє щоденне заняття. У керівника області завдання суттєво складніше: працювати і щодня вирішувати малі й великі проблеми. Від цього залежить благополуччя регіону, за це голова ОДА несе персональну відповідальність кожного дня, кожної хвилини.

Іван Мовчан заявляє:

«Я відкритий до діалогу, до спілкування з громадою і владою, до співпраці  і до критики. Але і критика, і співпраця тільки тоді принесуть користь громаді області, коли вони будуть конструктивними і спрямованими на пошук оптимальних методів роботи і шляхів руху вперед. Для цього треба відкинути політичні амбіції і разом працювати на благо нашої рідної Вінниччини


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

Ученые обнаружили планету пригодную для жизни: видео

17.11.2017 - 10:05
По предварительным оценкам, пригодную в температурном плане для жизни планету обнаружили ученые. Назвали ее Ross 128 b. Она вращается вокруг одноименной карликовой звезды и имеет температуру близкую к земной — от ...

Редчайший случай – Коноплянка забил гол головой: видео

18.12.2016
Полузащитник сборной Украины Евгений Коноплянка ...

Курьезное ограбление (видео)

05.10.2015
Курьезное ограбление удалось заснять на ...