Презентуємо увесь зірковий десант, що їде до Вінниці на святкування Дня міста

Переможець телешоу «Голос країни» Іван Ганзера, улюбленці публіки – гурт «Лісапетний батальйон» та Народний кум України Микола Янченко заспівають разом на Дні народження Вінниці. Про це та інші особливості ювілейного Дня міста ми розпитали одного із постійних організаторів свята, начальника відділу молоді та туризму, депутата міської ради Руслана Анфілова. 

   — Руслане Анатолійовичу, 7-8 вересня Вінниця святкуватиме свій ювілейний 650-й День народження. Які цікаві родзинки свята запланував оргкомітет?

 Наша Вінниця до свого ювілею причепурилась, розвинулась і досягла багато успіхів. Не випадково влітку журнал «Фокус» відзначив наше місто як переможця рейтингу українських міст. І назвав Вінницю  найкомфортнішим містом для життя в Україні. Це приємна відзнака і непересічна подія. Як зазначив міський голова Володимир Гройсман, це перемога всіх вінничан: не тільки команди міської ради, але й всіх колективів, підприємств, громадських організацій, творчих спілок, всіх вінничан, які роблять нашу Вінницю комфортнішою, приємнішою, дружньою до дітей та молоді, уважною до літніх людей та вінничан з особливими потребами. І тому всім вінничанам, гостям міста є що святкувати і програма Дня народження міста буде насиченою.

Всі заходи зосередяться в центрі міста 7-го та 8-го вересня. У суботу з 13 години автомобільний рух вулицею Соборною буде обмежений, створиться прогулянкова зона для відпочинку, піших прогулянок, виступу артистів.  Буде встановлено більше 10 сцен, на кожній з яких буде святкове дійство в оригінальному стилі. Кожна площадка матиме свій святковий настрій, свій колорит та цікаву програму. В захопленні будуть усі, хто візьме участь у святі. Кожному тут знайдеться щось цікаве і приємне.

  Вінничанам дуже полюбились прогулянки пішохідною Соборною. Хто розважатиме городян на центральній вулиці та майдані Незалежності?

 Урочисте відкриття святкової програми розпочнеться о 14-00 на майдані Незалежності. Тут буде встановлена велика сцена і всі почесні гості разом з керівництвом міста та області привітають зі святом і дадуть старт святкуванням. Після урочистостей о 14-30 розпочнеться концертна програма для шанувальників класичної музики «Музиканти посміхаються».

Настрій даруватимуть Національний академічний оркестр народних інструментів України та скрипаль-віртуоз Василь Попадюк із своїм колективом «Papa Duke Band». Неподалік, у сквері біля готелю «Поділля», розташується містечко USAID. Ця організація, яка є давнім партнером Вінниці у багатьох проектах, запрошує вінничан цього дня побувати у «живій бібліотеці», відвідати ляльковий театр під відкритим небом та стати учасниками квест-гри.

Вулиця Соборна стане містечком веселих ігор — тут перехожих розважатимуть театри на ходулях, гігантські ляльки-велетні та клоуни. А ще Вінниця, яка стала одним з перших міст, де почали з’являтись велодоріжки, побачить таке диво як п’ятиметрові велосипеди та шоу мильних бульбашок, які заполонять центральну вулицю.

  Всі очікують на «Українське містечко», яке вперше презентується на День міста. Що саме відбуватиметься на площі біля Вінницької вежі?

 В цьому році до ювілею Вінниця вирішила показати найкращі українські народні традиції городян. Тому вулиці Козицького, Грушевського разом із сквером Козицького 7-го вересня перетворяться в українське традиційне містечко.

На великий сцені буде програма за участю молодих талановитих гуртів та відомих переможців телевізійних проектів. Гурт «Лісапетний батальйон» — переможець телешоу «Україна має талант», співак Іван Ганзера — переможець телепроекту «Голос країни», Народний кум України Микола Янченко порадують вінничан найкращими своїми піснями. Своє мистецтво презентуватимуть також молоді талановиті українські гурти.

Поряд зі сценою розміститься ярмарок українських ремесел. Будуть організовані виставки-продажі українських товарів та сувенірів. Народні майстри презентуватимуть вишивку, вироби із лози, кераміку.

Свої виставки покажуть Вінницький краєзнавчий музей, Центр народної творчості, Художній музей. Цікавими для вінничан та гостей міста стануть майстер-класи з гончарного мистецтва, лозоплетіння.

Подивитись, як карбуються стародавні монети та придбати їх собі на згадку зможуть у Вінницькому монетному дворі, який розміститься неподалік вежі. Жартівливий «орден монахів» від братів Віктора та Олександра Шеметів дозволить поринути у епоху стародавнього українського містечка доблесті та козацької слави.

  Чи буде святкове меню у кав’ярнях в центрі міста?

 Вінниця до свого 650-го Дня народження отримає у дарунок величезний український пиріг. Прямо біля вежі представники виробника солодощів торгової марки «Насолода» розріжуть святковий пиріг з яблуками та вишнями. Всі охочі зможуть його спробувати.

Поряд для найменших вінничан проводитимуть майстер-клас і дегустацію українських вареників. Вінницькі дітлахи зможуть навчитись готувати тісто, ліпити вареники. Це весело і смачно.

Ресторан «Гостевія» прямо на вулиці Козицького буде пропонувати скоштувати вінничанам українську гарбузову кашу різноманітних видів: з шоколадом, з беконом, з перцем. Всі охочі зможуть поласувати улюбленою українською стравою.

«Кафешки-канапешки» безкоштовно будуть пригощати гостей свята вінницьким квасом.

Так що, запасайтесь гарним апетитом, і давайте разом куштувати справжніх українських страв та напоїв, адже це так люблять вінничани робити на кожному Дні народження.

  Руслане Анатолійовичу, а чи будуть конкурси в українському стилі?

 Так, буде велика кількість конкурсних програм. В сквері Козицького свої виставки готують Університет культури, Училище сфери послуг, Педагогічний університет. Студенти цих навчальних закладів розробили безліч ігрових конкурсів, підготували призи та розваги. Можна буде позмагатись у спритності та розумі.

Молодіжна рада міста запропонувала всім охочим молодим людям до Дня народження Вінниці вдягнутись у традиційну українську вишиванку, скомбінувавши її із сучасним популярним одягом. Всім учасникам запропонують фотосесію та гарні призи. Такі конкурси спонукають патріотичному вихованню, приверненню уваги до українських традицій та найкращих місцевих звичаїв. Молоді люди доводять, що український стиль – це модний, гарний і рідний.

  А які артисти з вінницьким корінням виступатимуть на Дні міста?

 «Вінницький Париж» став місцем зустрічі молоді, презентації там цікавих молодіжних проектів. Тому і в цьому році на площі Театральній буде тривати концертна програма «Знай наших!». Її учасники — вінницькі автори та виконавці, в тому числі наші земляки з відомого в Україні гурту «La Festa» та Дмитро Шуров із своїм проектом «Pianoboy». Крім того, кожен зможе цього дня перенестись у Вінницю початку 20 століття і навіть отримати на згадку стародавнє фото на фоні різних будівель тогочасної Вінниці — така собі «машина часу», яку до 650-річчя вигадали фотографи клубу «Обрій».

  Де найцікавіша програма для дітей на День міста?

 Традиційно для дітей вдень найкращі програми презентуватимуться у Центральному парку культури і відпочинку. Основні події будуть розгортатись на Фонтанній площі та біля Літнього театру. Біля водограю буде знаходитись країна «Шарляндія», «будівлі» якої будуть створені з повітряних кульок (на те, щоб побудувати замки та вежі цієї казкової країни, буде використано близько 300 тисяч повітряних кульок). Усіх маленьких жителів «Шарляндії» чекають не лише різноманітні майстер-класи, інтерактивні ігри та конкурси, але й можливість отримати спеціальну освіту у Школі наукових чудес. А біля Літнього театру покаже виставу «Добрий Хортон» театр юного глядача з м. Києва. Головний герой казки — добрий слон на ім’я Хортон, який живе у джунглях і на якого, як і на інших жителів джунглів, чекають незвичні пригоди.

  Всі денні програми завершують свою роботу близько 19 години, а що чекає на вінничан ввечері?

 — Ввечері з  19-й години на площі Василя Стуса відбудеться фінальна частина святкування першого дня ювілею Вінниці — вінничан вітатимуть популярний український гурт «С.К.А.Й» та Заслужена артистка України Світлана Лобода. Спеціальний гість свята, латвійський гурт Brainstorm — кращий гурт країн Балтії за версією MTV Europe Music Awards (вперше ця номінація з’явилась у 2006 році, і вони одразу були визнані беззаперечними переможцями). Brainstorm гастролювали та виступали на одній сцені з такими легендами світової рок-музики як Depeche Mode, The Cranberries, Мік Джаггер та ін. За плечима у музикантів — 20 років творчості та 19 альбомів. До речі, за словами організаторів домовитись з усіма колективами виявилось не так вже й складно, адже після фрази: «Так, це Вінниця…», усі одразу погоджувались. А латвійці Brainstorm навіть перенесли вже запланований концерт у Вільнюсі з 7 на 6 вересня. І все заради того, щоб виступити перед вінничанами на святі.

  Чи буде в цьому році святковий феєрверк?

 Феєрверк буде одразу по закінченню вечірньої концертної програми. Близько 22-ї вечора на всіх очікує неймовірний музичний феєрверк. І святкування першого дня ювілею буде завершено.

Що цікавого підготовлено на неділю, 8 вересня?

Другий день свята готує для городян зустріч із легендарним радянським Шерлоком Холмсом — Василем Лівановим, який братиме участь у церемонії нагородження переможців 7-го міжнародного ВІННИЦіАнського кінофестивалю комедійного та пародійного кіно (початок — о 18:30).

Серед знаних гостей фесту буде і наш земляк, уродженець Шаргородщини Сергій Бадюк — відомий спортсмен, бізнесмен і актор. Найбільше у кіно він запам’ятався образами велетня-байкера. Таким його бачили глядачі у стрічці «Бригада: наследник» та в одній з серій «Інтернів», де він грає приятеля Івана Охлобистіна з байкарського минулого доктора Бикова. Із Охлобистіним він грає і в стрічці «Соловей-Розбійник». Також городяни 8 вересня побачать другу, музичну сторону життя іще одного відомого актора українського походження — Гоші Куценко, який завершить цей вечір сольним концертом. Сам фестиваль цього року змінить «прописку» — організатори вирішили провести церемонію вручення статуеток «летючих слонів» на Майдані Незалежності.

  Руслане Анатолійовичу, що побажаєте вінничанам до Дня міста?

 Всі вінницькі родини вітаю з Днем народження нашого улюбленого міста. Нехай будуть здорові та щасливі діти, нехай радують батьків і бабусь з дідусями. Нехай кожному до Дня міста доля подарує надію і приємний сюрприз. Нехай все вдається на роботі і в колективах. Нехай буде достойною заробітна плата. Давайте разом, усією вінницькою громадою відсвяткуємо цей день. Відчуймо себе єдиною вінницькою сім’єю.  З днем народження найкращого міста Вінниця!

Попадюк Василь — "український Паганіні"

Розважатимуть музичними номерами вінничан колектив «Papa Duke Band» на чолі зі скрипалем-віртуозом, якого називають "українським Паганіні", Василем Попадюком. Він вміє грати на 15 музичних інструментах, а кожен з музикантів гурту теж грає на кількох музичних інструментах. Має композиторський талант. Концерти віртуоза збирають численну аудиторію 150-200 разів на рік. Часто виступає в Україні. Заслужений артист України. У 2003 році взяв участь у телевізійному шоу "Велика музична канадська мрія", де змагався з 15 тисячами інших скрипалів. У фіналі виконував гуцульську фантазію і посів друге місце.

Микола Янченко 

Народний кум України та композитор Микола Янченко! Заслужений артист України даруватиме пісні про любов до рідної землі,  співатиме про одвічні людські цінності — добро, віру та повагу до батьків. Всього Миколою Янченко написано понад 100 пісень, серед яких особливо популярними стали «Наливай, кума», «Дай Бог», «Перелаз».

Іван Ганзера

Вінничани упродовж дня зможуть насолодитися піснями Івана Ганзери, який є переможцем шоу "Голос країни". Простий український хлопець  підписав контракт із звукозаписною студією Universal, планує випустити збірку разом з Миколою Янченком, яка буде називатися «Давай, родино, заспіваєм».  Нещодавно хлопець записав на вінницькій студії звукозапису нову пісню, яка вже звучить на радіо, та відзняв кліп. Вінниця вперше побачила та вживу почула Івана Ганзеру на концерті Миколи Янченка, тоді співак вразив до сліз переповнену глядацьку залу Будинку офіцерів виконанням пісні «Яблуні пепинки».

«Лісапетний батальйон»

«Лісапетний батальйон» — це збірна солянка двох колективів «Бабине літо» та «Забава», переможці «Україна має талант-5». Учасники колективу (14 осіб) живуть у сусідніх селах. Серед них є куми, родичі, брати, друзі. Часто збираються всі разом на свята, щоб обговорити домашнє господарство, чоловіків, ну, і звичайно – поспівати. Про себе учасники колективу кажуть: «Ми – звичайні люди, які просто люблять співати». Вони сподіваються, що їх творчість припаде до смаку таким же, як і вони – людям з народу.

Василь Ливанов

Василь Ливанов  — радянський і російський актор театру і кіно, заслужений артист РРФСР. Найбільшу популярність здобув за створення екранного образу Шерлока Холмса в серії фільмів за романами Артура Конан-Дойла, за що 2006 року йому було присвоєне звання офіцера Ордена Британської імперії.

Гоша Куценко

Гоша Куценко — російський актор, співак, режисер, сценарист, продюсер, родом з України. Найбільш відомий за ролями у фільмах «Мама, не горюй» та «Антикілер». Городяни 8 вересня зможуть  побачити другу, музичну сторону життя Гоші Куценка, який завершить цей вечір сольним концертом. Глядачам Гоша Куценко також запам’ятався  по виконанню ролі у фільмі «Любовь-морковь» разом із Крістіною Орбакайте.

«Brainstorm»

Спеціальний гість свята — латвійський гурт «Brainstorm» – кращий гурт країн Балтії за версією MTV Europe Music Awards (вперше ця номінація з’явилась у 2006 році, і вони одразу були визнані беззаперечними переможцями). «Brainstorm» гастролювали та виступали на одній сцені з такими легендами світової рок-музики як Depeche Mode, The Cranberries, Мік Джаггер та ін. За плечима у музикантів 20 років творчості та здобуток у 19 альбомів.

«Скай»

Вінничан вітатимуть гурт «С.К.А.Й»  групу засновано 2001 року, колектив випустив три студійні альбоми, побував у гастрольному турне по містах України, Росії, Білорусі. «С.К.А.Й.» взяв участь у таких фестивалях як «Перлини сезону», «Таврійські ігри», «Червона рута». Гурт входить до низки найпопулярніших рок-гуртів в українському шоу-бізнесі.

Світлана Лобода

Перед виступом у Вінниці Світлана Лобода стала Заслуженою артисткою України! Співачка відома в Україні своєю короткочасною участю в гурті «ВІА Гра», як ведуча програми «Шоуманія» та участю в одному з найрейтинговіших шоу «Танці з зірками-2». Представляла Україну на «Євробаченні», де посіла 12-е місце, набравши 76 балів. Тепер провадить сольну кар’єру. У 2012 році стала тренером шоу «Голос. Діти» на каналі «1+1».

Гурт «Піянобой» («Pianoбой»)

Це сольний проект піаніста Дмитра Шурова, колишнього клавішника гуртів «Океан Ельзи» та «Esthetic Education». Створює пісні російською та англійською мовами. У роботі над проектом Дмитрові допомагає рідна сестра — Ольга Шурова, випускниця Київського національного лінгвістичного університету. Співпрацює з такими проектами як «Бумбокс», «Земфира». Дмитро Шуров – наш земляк, вінничанин

Гурт "La Festa"

Є одним із найсильніших українських музичних проектів. За 5 років існування колективу музиканти дали більше 780 концертів. Приємна музика налаштовує на оптимізм і гарний настрій.


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

«Динамо» разгромило «Волынь»: видео голов

27.11.2016 - 01:19
Киевское «Динамо» одержало четвертую победу кряду в Премьер-лиге. Со счетом 4:1 обыграна в Луцке «Волынь». Последняя, к слову, потерпела четвертое подряд поражение. Хет-трик на свой счет записал Мораес, еще одним ...

В Виннице сожгли российский флаг: видео

27.02.2017
В Виннице активисты «Национального корпуса» ...

Луценко вышел к протестующим возле его дома: появилось видео

25.02.2018
Сторонники Саакашвили продолжили свою акцию ...