Мироточиві ікони з Кіровки досліджували науковці та судмедексперти і не знайшли обману.

А чудотворні образи продовжують зцілювати віруючих людей 

Відомі мироточиві ікони з села Кіровки Калинівського району припиняють свої мандри українськими православними храмами.

Кажуть, що від цих ікон віряни «заряджаються» божественною енергією.

Відомі мироточиві ікони з села Кіровки Калинівського району припиняють свої мандри.

Після телепрограми на одному з центральних каналів про підробки мироточивих ікон отець-настоятель храму ікони Іверської Божої Матері Віталій Ткач каже, що інколи ці подорожі схожі на цирк. Люди приходять не за благодаттю, а щоб взяти вати з краплями мира. Тим, кому справді треба приклонитися до ікон, самі знайдуть церкву. Остання поїздка відбулась цього року під час Великого посту в Святоанастасіївський монастир у Житомирі. Там було багато зцілень.

Нагадаємо, що у храмі в Кіровці мироточать 4 ікони. А на мироточивій іконі «Всіх святих» є нерукотворний образ Діви Марії. Протягом багатьох років на численні запрошення отець Віталій подорожував з іконами українськими православними храмами. Щоб люди не сумнівались у тому, що вони справді мироточать, отець дає їх в руки кожному бажаючому.

– Мироточива ікона Христа Спасителя без скла, ми зберігаємо її в кіоті, який відкривається. Все відкрито — ніяких секретів. Вони досліджувались багатьма науковцями. Деякі робили це, щоб заперечити чудо, але доходили висновку, що це феномен. Часто бувало так, що сектанти приходили до нас і просили потримати ікони та пересвідчитись. Після того вони приходили до нас у церкву і ставали православними християнами.

Феномен ікони «Всіх святих» досліджував судмедексперт з Козятина. Ця ікона не відкривається, витягнути скло, на якому відобразився лик Матері Божої, з оправи неможливо. Фахівець приїжджав до нас кілька разів, ми про це не знали, він фотографував ікони і графічно їх співставляв. Він дійшов висновку, що ікона ніколи не міняється. Після того до нас щотижня на службу приїжджає багато людей з Козятина. Неодноразово у нас під храмом розкладалась місцева лабораторія, фахівці спостерігали, досліджували. Вони мені часто розповідали, що на місці, де зведена церква, стоять космічні енергетичні стовпи, настільки це сильний оберіг. Дослідники не пристають на віру, не допитуються, а переконуються в істині самі. А минулого тижня сюди приїхали дві жінки-екстрасенси з Молдови. В храм не заходили, а просто перебували біля нього довгий час. Жінки пояснили, що приїхали сюди «заряджатись» божественною енергією.

Отець Віталій розповідає, що найсильніше ікони мироточать, коли починається літургія, миро стікає на вату, яку роздають віряни. Вже «кілометри» вати роз’їхались всією Україною. Після візиту на Черкащину в храм Кіровки через деякий час звідти приїхала родина, бо у них закінчилось миро. Люди побачили, що в сім’ї відбуваються дива, усі одужали і не хворіють більше. Тому повернулись до ікон.

Багато оздоровлень відбулось завдяки іконам, але батюшка наголошує: чудеса трапляються тільки з тими, хто вірить в Бога.

– Перше оздоровлення нашими іконами — це вилікувана мастопатія у жінки з Житомира. Серед найяскравіших – випадок з хлопцем Олександром з села Ситківців Гайсинського району. Йому зробили трепанацію черепа, вирізали пухлину, а пізніше просто виписали додому, сказали, що його доля залежить від Бога. Батьки привезли його до нас у церкву, і хлопчик оздоровився. Нещодавно він одружився. Також до нас приїжджав колектив дитячого будинку з Бердичева. Вихователі привозили покинутих батьками дітей, які страждають на церебральний параліч. В однієї дитини був параліч і псоріаз. Після помазування миром з наших ікон, псоріазні бляшки відлущилися з її шкіри, як луска з риби.

Інша родина приїжджала з півночі країни з немовлям. 8-місячне дитя неправильно лікували медики, навіть випробовували на ньому ліки. Біля ікон дитина також зцілилась. Є зцілення і в нашому селі. У чоловіка зупинився розвиток гангрени після того, як жінка почала змащувати хворе місце миром.

Храм у Кіровці, де зберігаються ікони, побудували за півтора року. Цьогоріч закінчили обшивати деревом, але богослужіння там ведуться з 2010 року. Втім, будівельні роботи ще тривають, вигляд храму вдосконалюють поступово.

Джерело: "33 канал"


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

В России переодетый в девушку парень выиграл конкурс женского белья: фото, видео

29.04.2017 - 14:43
Но был дисквалифицирован по гендерному признаку На Сахалине конкурс на лучшее фото в нижнем белье выиграла очаровательная 20-летняя брюнетка, которая в итоге оказалась… мужчиной! И зовут красавицу Андрей Нагорный. Студент ...

Смешной выбор между поспать и поесть (видео)

04.01.2016
Иногда возникает необходимость сделать выбор ...