Біля фонтану “Рошен” шахраї продавали квитки на неіснуючі концерти

З хуліганами і шахраями боротиметься… туристична охорона

До штату муніципального Подільського туристсько-інформаційного центру приймуть близько десятка охоронців. Вони стежитимуть за порядком в місцях найбільшого скупчення туристів. Зокрема, регулярно патрулюватимуть район набережної «Рошен» і центральної частини Вінниці. Про це повідомив начальник відділу у справах сім’ї, молоді і туризму Вінницької міської ради Руслан Анфілов.

– Ми прагнемо, щоб туристи та городяни, які хочуть погуляти і приємно відпочити в центральній частині міста, не мали жодних проблем. Спробуйте у демократичній Європі, наприклад, хоча би кинути недопалок в невстановленому місці. Контроль навіть за незначними правопорушеннями там суворий, а штрафи – високі, – звернув увагу Руслан Анатолійович.

Туристична охорона, яка минулого тижня вже розпочала свою роботу у Вінниці, не лише боротиметься з потенційними хуліганами (які часто-густо спожили надмірну дозу міцних напоїв), але й з шахраями.

– На жаль, останнім часом на набережній «Рошен» почастішали випадки шахрайства. Шахраї продають гостям нашого міста квитки на неіснуючі концерти та інші розважальні заходи, – обурюється Руслан Анфілов. – Схема злочину така. До туриста, який практично нічого не знає про Вінницю, підходить добре одягнена молода людина і пропонує відвідати якесь цікаве шоу чи концерт. Продавши “липовий” квиток, тут же зникає. Щоб боротися з такими та схожими інцидентами, в багатьох країнах працює туристична поліція. У нас такої можливості немає, але її функції частково беруть на себе охоронці муніципального Подільського туристсько-інформаційного центру.

Туристична охорона перш за все прагнутиме захистити сім’ї з дітьми. Тому працюватиме виключно в денний час, орієнтовно – з 11.00 до 23.00. А ось люди, які гуляють ночами, повинні самі розуміти ймовірність виникнення неприємних ситуацій.

Турохоронці будуть в спеціальній камуфляжній уніформі з написом «Охорона», матимуть при собі відповідні бейджи і документи, а також спецзасоби. У разі потреби вони оперативно викликатимуть на допомогу співробітників патрульно-постової служби. За словами Руслана Анфілова, на набережній нещодавно вже виникало декілька НП, і міліціонери після виклику співробітників туристичної охорони приїздили досить оперативно.

Ще одна цільова функція турохорони – боротьба із стихійною торгівлею і неякісними товарами, які хочуть нав’язати гостям нашого міста. У той же час представники муніципального Подільського туристсько-інформаційного центру прямо на набережній надаватимуть туристам і городянам якісний сервіс і послуги – від продажу екскурсійних турів по місту до торгівлі прохолодними напоями і сувенірами.  


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

Depeche Mode запустили клип в стиле «Города грехов»: видео

10.02.2017 - 12:52
Исключительно в черно-белых тонах снят новый видеоролик на недавнюю композицию Where’s the Revolution британской группы Depeche Mode. В нем воссоздана атмосфера культового фильма «Город грехов» 2005 года. Как только ролик ...

Оригинальный бутерброд на завтрак

11.11.2015
Предлагаем Вам оригинальный, и что ...

Украина эффектно обыграла Сербию: видео голов

15.11.2016
В Харькове сборная Украины сыграла ...