Бразилія готує візит Путіна на саміт G20

Влада Бразилії, на жаль, у війні фашистської Росії проти України підтимує бік зла. Зброєю нам не допомагає, санкції проти РФ не ввела, співпрацює із Москвою…

Крім того, стало відомо, що наразі бразильська влада працює над тим, щоб Путін зміг приїхати на саміт G20 у Ріо-де-Жанейро восени 2024 року, незважаючи на ордер на арешт від Міжнародного кримінального суду (МКС). Про це напередодні повідомила газета Folha de S.Paulo.

«Уряд Лули да Сілви подав думку з юридичними аргументами на підтримку візиту президента Росії Володимира Путіна до Бразилії, незважаючи на те, що він є об’єктом міжнародного ордера на арешт. Документ був представлений у листопаді минулого року до Комісії з міжнародних прав ООН», – йдеться у статті.

Стверджується що у згаданих документах Путін не називається на ім’я. Але Бразилія «посилається на сценарій, який відповідає нинішній ситуації російського лідера».

Як повідомляє видання, Бразилія начебто розробляє положення про імунітет для глав держав, завдяки якому вони гарантовано не зазнають судового переслідування під час міжнародних візитів.

Нагадаємо, 17 березня 2023 року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна і уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Їх звинуватили в незаконній депортації тисяч дітей з України.

Бразилія, попри ратифікацію Римського статуту та зобов’язання виконувати рішення Міжнародного кримінального суду, не збирається заарештовувати президента Росії Володимира Путіна у випадку візиту. Про це ще у вересні 2023 року в інтерв’ю індійському виданню Firstpost заявив лідер країни Луїс Інасіу Лула да Сілва.

«Я вірю, що Путін може легко поїхати до Бразилії. Я можу вам сказати, що якщо я буду президентом Бразилії й він (Путін — ред.) приїде до Бразилії, його в жодному разі не заарештують», — сказав він.

Президент Бразилії також додав, що саміт G20 є форумом для обговорення економічних питань, а не політики. «Тому ми не хотіли тут, в Індії, обговорювати війну між Україною та Росією. Це не відповідний форум для цього», — зазначив тоді бразильський лідер.

Тобто да Сілва не гребує економічними стосунками зі злочинцями світового масштабу й ще намагається нав’язувати іншим начебто правильність такої ницої позиції.