Телефонна шахрайка видає себе за виховательку розумово відсталих дітей-сиріт

 Вона вимагала тисячу доларів на екскурсію для своїх підопічних. Про гроші запитувала телефоном і наполягала, щоб терміново їх вислати.

– Мені на мобільний подзвонила незнайомка і «залпом» почала щось тарахкотіти. Жінка представилася Валентиною Григорівною. Сказала, що вона працює у школі-інтернаті, і на екскурсію для дітей їм не вистачає 8000 грн., — розповідає радник голови Шаргородської РДА з питань підприємництва Анатолій Банах. — Коли я запитав, з якого саме вона інтернату, співрозмовниця запевнила, що з Котюжанського, що на Київщині.

Під час телефонної розмови Валентина Григорівна не дуже хотіла вдаватися у подробиці. Пояснила тільки, що 8 тисяч потрібно для десяти дітей, по 800 грн. на кожного.

Коли я запропонував, щоб вона надіслала лист із відповідним проханням, жінка категорично відмовилася. Мотивувала, що гроші потрібні вже на завтра. Намагався пояснити, що це питання потребує обговорення з підприємцями, миттєво їх ніхто не виділить. Тоді співрозмовниця почала просити, щоб я особисто надіслав кошти, — згадує чоловік, який мимоволі став жертвою шахрайки. — Навіть при усьому бажанні не міг виконати її прохання, бо вже вечоріло, а каси у банках працюють до 16-17-ої години.

Зрозумівши, що попався «міцний горішок», Валентина Григорівна поспіхом поклала слухавку і вже більше не передзвонювала. Лист не надіслала.

Почав шукати вихід на Котюжанську школу-інтернат вже сам Анатолій. Чоловік повірив, що гроші потрібні для дітей-сиріт, і щиро загорівся у подальшому їм допомагати.

– Того ж вечора знайшов телефон дирекції цієї школи. Дійсно, у Котюжанах існує навчальний заклад для розумово відсталих дітей, які позбавлені батьківської опіки, тут Валентина Григорівна не обманула. Але усе інше виявилося чистої води брехня. Директор був здивований, коли я розповів про дітей та екскурсію, і запевнив, що ніхто з його працівників не збирає на це кошти. А Валентину Григорівну він не знає і ніколи про неї не чув…

Повідомляти про телефонну шахрайку у міліцію Анатолій Банах не став, адже співрозмовниця не завдала йому збитків. А в газету звернувся, щоб інші читачі дізналися, що можна ще й на дітях-сиротах заробляти…

Джерело: "33 канал"


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

Появилось видео с новыми украинскими танками «Оплот»

28.05.2017 - 15:47
Завод им. Малышева (Украина, Харьков) продолжает выполнение контракта на поставку новых танков «Оплот» в Таиланд!!» – написал директор информационно-консалтинговой компании Defense Express Сергей Згурец на своей странице в Facebook. И ...

Бекхэм поцеловал Элтона Джона: появилось видео

21.05.2018
На Западе вовсю обсуждают поцелуй ...

Винничанка берет участие в отборе на Евровидение: видео

09.01.2017
Винницкая исполнительница Оксана Славна принимает ...

Видео пышных моделей, которые танцуют тверк, покоряет Интернет

03.08.2016
Тверк — многие называют это танцем 🙂 — набрал ...