Повісилась матір тримісячного немовляти

Нерозділене кохання, післяпологова депресія чи наближення Місяця до Землі штовхають молодих жінок на самогубство?

За останній тиждень випало із багатоповерхівок троє людей, дві молодих мами покінчили життя самогубством. Астрономи переконують, що НП стаються через наближення Місяця до Землі.

У власному будинку повісилася 16-річна Оксана Колотюк із села Бугакова Немирівського району Вінниччини. Сиротою залишилося 3-місячне немовля.

Як розповідають односельчани, молоду жінку із зашморгом на шиї знайшла її мама, коли повернулася додому із вечірнього доїння. Рятувати бідолашну вже було пізно. Вона більше години висіла на газовій трубі у кухні.

Оскільки 16-річна Оксана мала статус матері-одиночки, у її рідному селі припускають, що могла піти на самогубство через нерозділене кохання…

– Шкода загиблої, мабуть, вона не мала належної уваги та підтримки і була в стані депресії. До народження дитини дівчина була під наглядом лікарів. Дитинка в неї народилася здорова, — каже заступник голови Немирівської райдержадміністрації Олександр Лесько. — Дитині всього 2,5 місяця, вона залишиться із своєю 36-річною бабусею, хоча вже не одна сім’я виявила бажання її удочерити.

Вилетіла з багатоповерхівки ще одна молода мама. Закінчила життя самогубством 28-річна вінничанка. На вулиці Зодчих молода жінка випала з дев’ятого поверху житлового будинку. Труп знайшли вдосвіта перехожі. Очевидців трагедії немає.

– Ніхто цього не бачив. Кажуть, що тіло під кущем знайшла жінка із сусіднього будинку, — розповідають працівники перукарні, навпроти якої й лежав труп. — Коли ми прийшли на роботу, тіло вже забрали, про НП довго нагадувала пляма крові.

За кілька днів до трагедії вінничанка повернулася з пологового будинку. Сусіди розповідають, що покійна жила у повноцінній благополучній сім’ї з достатком. Бажаним та довгоочікуваним було й новонароджене немовля. У дворах найпрестижнішого у Вінниці мікрорайону нажахані цією історією. Мешканці будинку припускають, що на такий крок молода мама могла піти через післяпологову депресію.

Як пояснює психолог Вінницького обласного центру планування сім’ї Роксана Пилявець післяпологова депресія — це не менш серйозне захворювання, ніж усі решта.

– В організмі породіллі відбуваються гормональні зміни, які впливають на психоемоційне здоров’я жінки. Звичайно, кожен випадок індивідуальний, потрібно розібратися у передумовах, які до цього могли призвести. Тут декілька рівноправних чинників. Вирішальну роль відіграє підтримка чоловіка, сім’ї, умови, в яких жінка народжувала, здоров‘я самої дитини… Непростий випадок із 16-річною мамою. Це такий вік, що дівчата повинні ще на дискотеку бігати, а тут – дитина і відповідальність. Важливе ставлення мами молодої породіллі до народження дитини, її допомога. Думаю, непросто було 16-річній матері-одиночці без підтримки коханого чоловіка, — розмірковує Роксана Іванівна. — Якщо післяпологову депресію не лікувати, вона може тривати роками. У більшості випадків члени сім‘ї допомагають новоспеченій мамі вийти з цього стану, але можливі ситуації, коли краще звернутися до спеціалістів.

Двома смертями молодих матерів пекельний тиждень, на жаль, не закінчився. 13 червня рятувальники повідомили, що з вінницької багатоповерхівки випала ще одна молода дівчина. На цей раз НП сталася на вулиці Збишка. З восьмого поверху вистрибнула 21-річна дівчина. Як повідомляє прес-служба рятувальників області, дівчина при падінні отримала численні травми. За її життя борються медики реанімаційного відділення лікарні швидкої допомоги. А поки що правоохоронці з’ясовують причини падіння.

У суботу, 15 червня, стало неспокійно й в обласному будинку престарілих на Хмельницькому шосе. Із балкона четвертого поверху з невідомих обставин випав 65-річний його мешканець. Рятувальники миттєво виїхали на виклик, але політ виявився фатальним для пенсіонера.

Вінницький астроном Марія Левченко переконана, що падіння з багатоповерхівок та випадки самогубства пов’язані з наближенням Місяця до Землі.

– Зараз Місяць найближче до нашої планети, він великий і відчутно впливає на усіх нас. У такі дні часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди, крадіжки, самогубства. Особливо важкий період зараз для людей, які народилися під знаком Місяця, у понеділок. Пік активності перигею Місяця припаде на 23 червня, у цей день усім потрібно поберегтися.

Джерело: «33 канал»


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

Луценко и Найем вступили в перепалку из-за Саакашвили: видео

17.09.2017 - 14:44
В кулуарах Ялтинского форума генпрокурор Юрий Луценко и нардеп Мустафа Найем поспорили на предмет прорыва Саакашвили границы Украины. Видео этого общения разместил на своей странице в Фейсбук журналист Сергей Щербина. ...