Людмила Щербаківська: “Об‘єднання – шлях до перемоги Юлії Тимошенко”

Минулої суботи в Києві на Михайлівській площі відбувся  урочистий об‘єднавчий з‘їзд об‘єднаної опозиції “ВО “Батьківщина”. Серед  його учасників були також і представники Вінниччини.  До складу  нашої делегації, яку очолила  голова Вінницької обласної партійної організації “ВО “Батьківщина” Людмила Щербаківська,  увійшли голови районних, міських партійних організації та депутати рад різних рівнів.

 З‘їзд проходив в урочистій атмосфері, під куполами Михайлівського собору. Зазначимо, що серед  присутніх були і представники духовенства,  які благословили цю історичну подію. Адже зрозуміло, що саме об‘єднавчий з‘їзд “Батьківщини” та його резолюція  визначить подальшу  долю України як у найближчій перспективі, так і в подальшому.

  Головним підсумком з‘їзду стало те, що опозиція об‘єдналась та прийняла резолюцію, в якій визначено  головні напрями роботи. Також з‘їзд визначив  Юлію Тимошенко як кандидата в Президенти на виборах 2015 року. 

 Зазначимо, що всі присутні одностайно підтримали  рішення про об‘єднання “Батьківщини”, “Фронту Змін”, партії “Реформи та порядок” та частини “Народного Руху України”.  Вінничани також проголосували за це рішення одноголосно.

Голова “Вінницької обласної партійної організації Людмила Щербаківська зазначила з цього приводу: “Вінницька обласна партійна організація одна з найпотужніших в Україні,  на останніх парламентських виборах ми довели, що маємо підтримку наших виборців. Всі розуміють, що попереду президентські вибори, на яких буде вирішуватися доля України. Нас чекає напружена боротьба, а разом ми, безумовно, сильніші.  Наш лідер Юлія Тимошенко, звернення якої учасникам з‘їзду зачитала її донька Євгенія Тимошенко, не лише привітала партійців з історичним рішенням,  але й закликала не боятися опонентів. В її листі, зокрема, зазначено – “буде багато публічних критиків нашого об‘єднання та лжепророків, які будуть волати про наш безславний кінець, не звертайте уваги на цей фальшивий хор, чим голосніше буде він проти нас співати, тим більшого варте наше об‘єднання”.

Людмила Щербаківська увійшла до Політради партії. “Під час роботи з‘їзду було обрано керівні органи оновленої “Батьківщини” . Головою партії “ВО “Батьківщина” було обрано Юлію Тимошенко, її першим заступником – Олександра Турчинова,  який був і залишається керівником усієї оргструктури партії. Зазначу, що  Сергій Соболєв (партія “Реформи та порядок”) та   Тарас Борисюк (“Народний Рух України”)  стали заступниками голови партії “ВО “Батьківщина”. А ось Арсеній Яценюк (“Фронт Змін”) очолив Політраду партії, до складу якої обрали і мене. Я вважаю, що моє представництво в цьому органі свідчить про  високу оцінку роботи вінницької “Батьківщини”. Зазначу, що ми довіряємо всім тим, хто ввійшов до керівних органів партії і  віримо, що у такому складі зможемо досягти успіху”.

Також Людмила Михайлівна повідомила, що вінничани повністю підтримали резолюцію, яка стала результатом роботи з‘їзду. Наведемо текст даного документу: “Ми, учасники урочистого об’єднавчого З’їзду ВО “Батьківщина”, які зібралися 15 червня 2013 року на Михайлівській площі м. Київ, вимагаємо: перше — негайного звільнення лідера опозиції, голови партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко, її повної політичної та правової реабілітації. Друге. Підтримуємо висунення лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко кандидатом у президенти на виборах 2015 року. Третє. Закликаємо усі опозиційні парламентські фракції голосувати за євроінтеграційні закони та сприяти виконанню усіх критеріїв, необхідних для підписання Угоди про Асоціацію з Європейським союзом, створення Зони вільної торгівлі та запровадження безвізового режиму для громадян України. Четверте. Вимагаємо скасування всіх антинародних рішень, ухвалених нинішньою владою, зокрема Податкового кодексу, пенсійної й медичної реформ тощо. П’яте. Доручаємо провести загальнонаціональне обговорення Плану дій “Європейська Україна”, який буде реалізовуватися після перемоги опозиції на президентських виборах. Шосте. Вимагаємо провести восени цього року вибори Київського міського голови та Київської міської ради та повернути вкрадені депутатські мандати в тих округах, де опозиційні кандидати у народні депутати були незаконно позбавлені своєї перемоги. Сьоме. Закликаємо усі опозиційні політичні сили до подальшого єднання, згуртування зусиль та координації своїх дій у боротьбі з антиукраїнською владою та поверненню України на демократичний європейський шлях розвитку”.

Голова Вінницької “Батьківщини” прокоментувала резолюцію: “Під час з‘їзду було вручені партійні квитки першим особам партій, що увійшли до “Батьківщини”, я сподіваюсь, що дуже скоро і на Вінниччині ми  будемо вручати партійні квитки нашим новим партійцям. Двері “Батьківщини” відкриті для всіх бажаючих. Але ще раз підкреслюю  — для всіх бажаючих. В Україні  “Батьківщина” нараховує  більше майже 32 тисячі партійних осередків та більше ніж півмільйона членів партії. Тобто “Батьківщина” має міцний кістяк,  потрібно нарощувати м‘язи. Тому ми чекаємо тих, хто вірить  об‘єднавчим процесам і впевнений, що може принести користь партії”.

Людмила Михайлівна також висловила сподівання, що завдяки новим партійцям вона зможе створити конкурентне середовище і обрати на керівні посади в районах найактивніших. “В нинішніх умовах потрібно відмовитись від власних амбіцій, потрібно працювати на результат. Як влучно зазначила Юлія Володимирівна, нам доведеться боротися з 3Dтехнологіями”.

Прес-служба Вінницької обласної партійної організації “ВО “Батьківщина”   


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

В Китае поймали калугу весом 617 кг: видео

21.05.2018 - 13:28
Вот это улов! В Китае в реке Хэйлунцзян мужчина поймал гигантскую рыбину длинной свыше трех метров. Удача улыбнулась рыбаку из города Фуюань. При этом он ее еще и выгодно продал. ...

В Москву ввели «Искандеры» и «Тайфуны»: видео репетиции парада

27.04.2018
Российское издание «Звезда» Минобороны РФ опубликовало ...

В Кемерово народ требует отставки губернатора и Путина: видео

27.03.2018
В российском Кемерово тысячи человек ...