Вінницькі музеї перейменують і вони попрацюють вночі

На день Європи у Вінниці і вночі можна буде культурно відпочивати! Зокрема, гостям і мешканцям міста запропонують вперше взяти участь в художньому проекті “Tour De La Vinnytsia Bon Voyage”. В ніч з 18 на 19 травня, з 23.00 до 3.00, відбудеться нічний «вояж» по вулицях і музеях обласного центру.

Вінничани і гості міста зможуть поринути в атмосферу Франції. Ніч музеїв – це традиційний захід, який багато років відбувається в Європі. В рамках проекту площа Театральна стане «французьким Монмартром», а сквер Козицького — «парком Тюїльрі». Окрім цього, вночі в місті з’явиться власний «Лувр» і «Музей гуманізму» – їхні функції виконуватимуть відповідно обласний художній музей і музей Коцюбинського. У краєзнавчому музеї відбудеться фаер-шоу і лицарський турнір, в місцевому «Луврі» – екскурсія і презентація картини «Bon Voyage!» До речі, День Європи у Вінниці збігається з Днем музеїв в світі. Тому вперше музеї міста працюватимуть для відвідувачів вночі.

       Почнеться «Tour de la Vinnytsia Bon Voyage» на майдані Незалежності, який тимчасово перетвориться на Республіканську площу Парижу. Там пройде виступ Львівського театру тіней. Актори покажуть вінничанам незвичайний перфоманс – історії любові в сучасному суспільстві. Початок дійства – о 23-й годині. З майдану Незалежності в 23.30 десять пішохідних екскурсій (в кожній – по 20 осіб) розійдуться у різних напрямах міста, учасникам проведуть тематичні екскурсії «французькою» Вінницею. Екскурсія попрямує в магазин-музей «Пан Заваркін і син». Там відвідувачі питимуть каву і слухатимуть мелодії старих грамофонів. Згодом вони відправляться до «Подільського Лувру» – у Вінницький обласний краєзнавчий музей, потім – до «Музею природознавства Франції» – Вінницький обласний художній музей, а завершиться екскурсія в «Музеї гуманізму» – музеї ім. Коцюбинського.


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

Автомобильный паркинг ушел под землю (видео)

10.11.2015 - 18:41
В минувшие выходные в штате Миссисипи под парковкой возле придорожного ресторана разверзлась земля. Пострадали 15 автомобилей, человеческих жертв нет. Хозяин точки общепита, расположенной в городке Меридиан, штат Миссисипи, наверное, кусает ...

Появилось видео испытания новейшей ракеты Смерч

29.05.2017
Советник президента Юрий Бирюков у ...

Новый клип Шакиры стал хитом: видео

18.09.2017
Новый клип Шакиры собирает миллионы ...