Товариш юності Президента у Вінниці скаржився главі держави на медреформу

Микола Нестеров вже не вперше намагається зустрітися із своїм земляком та однопартійцем Віктором Януковичем.

Коли напередодні Президент приїжджав у Вінницю, Миколу Кузьмича разом з іншими вінничанами, які бажали зустрітися з главою держави, «випадково» закрили в одному з кабінетів облдержадміністрації… Цього разу Нестеров теж потрапив у полон, але швидко визволився і наздоганяв VIP-гостя.

– Знав, що Віктор Федорович буде в онкодиспансері, тому спочатку під’їхав туди. Та побачити Президента там не вдалося. Мене з іншими медпрацівниками, які невчасно вийшли на вулицю, спецслужби загнали у приміщення районної лікарні і закрили двері, — розповідає про свої пригоди Микола Кузьмич. — Тоді я вирішив наздогнати Президента біля облдержадміністрації. Покинув машину біля «онко» і трамвайчиком під’їхав до центру міста. Чекав земляка біля кінотеатру ім. Коцюбинського. Коли він йшов вулицею, пробрався крізь охорону і витягнув з пакета фотографію з Єнакієвого.

Президент одразу звернув увагу на фото і на чоловіка, який їх тримав у руках. Тоді Микола Кузьмич показав Януковичу решту раритетних фотокарток.

– На одній з фотографій ми, ще зовсім юні, з відомим космонавтом Береговим, на іншій — наша єнакіївська команда з мотоболу «Союз-3». Віктор мотоболом не займався, але часто брав у мене мотоцикл «Восход» поганяти. Пам’ятаю, у нього ноги довгі, колінами впирався у кермо, втрачав рівновагу і падав… Ми з Януковичем одного року народження, тільки він у липні народився, а я в травні. Я ріс сиротою, перебивався тим, що мав. А Віктор завжди ходив таким «хольоним», з довгими патлами і штани кльош, — пригадує Микола Кузьмич.

Микола Нестеров свого часу не замислюючись вступив до Партії регіонів, за земляка кидався під танки у 2004-му.

– Тепер мені люди претензії пред’являють. Хотів зустрітися з Президентом і розповісти про реальне життя українців, бо міністри, напевно, щось перекручують, а він не може все знати. У мене ж така біда: за три останні роки вісім близьких людей поховав, шестеро з них з вини медиків цей світ покинули… Доньки вже більше року немає, а шестирічного онука ось у квітні поховали…Тому, як тільки зустрівся з Віктором Федоровичем, одразу попросив хоч три хвилинки його уваги. Кажу: «Дуже потрібно зустрітися та поговорити». І він не відмовив, запевнив, що викличе мене до Києва через губернатора.

До зустрічі з Президентом Микола Кузьмич готується ретельно. Але спочатку вирішив звернутися до місцевих чиновників та правоохоронних органів.

– Нещодавно був у кабінеті Лідії Діденко. Попередив, що буду збирати усю інформацію про наслідки медичної реформи на Вінниччині, а потім доповім Януковичу. Згодом пішов у прокуратуру. Знаєте, після зустрічі з Віктором Федоровичем високопосадовці до мене зовсім по-іншому ставляться, всі кабінети відкриті. Напевно, бачили кількасекундний ролик по телевізору, де він мене за плечі обіймає… 

Джерело: 33-й канал


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

В Москве боевик ДНР убил мужчину, ранил полицейских и застрелился: видео

08.01.2017 - 18:27
В Москве 26-летний мужчина, который пять месяцев провел на Донбассе, воюя за российско-террористические формирования ДНР, расстрелял сегодня своего соседа.  Когда же его пытались задержать, ранил полицейских, открыл огонь на детской ...

Видео спринтерского забега носорога набирает обороты в Сети

05.08.2017
Бегущего по автомобильной трассе носорога ...