Микола Катеринчук за відміну пенсійної реформи не голосував

Олександр Домбровський: «Ми голосували за відміну пенсійної реформи і будемо цього добиватися»

У Верховній  Раді провалено голосування за відміну пенсійної реформи, що передбачалось законопроектом №1073 нардепа від «Батьківщини» Людмили Денісової.

 За проект Закону про внесення змін до Закону України "Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування" (щодо відновлення пенсійного віку для жінок, страхового стажу та порядку визначення пенсії) проголосував 221 депутат, проти – 3, утрималось – 34, не голосували – 119.

За словами народного депутата від Вінниччини Олександра Домбровського, який разом з іншими незалежними депутатами-вінничанами підтримав законопроект, результати голосування виявились дуже прикрими.

— Ми разом з Петром Порошенком і Григорієм Заболотним голосували за цей закон, як і за попередній варіант відміни пенсійної реформи, запропонований Сергієм Міщенком, оскільки вважаємо пенсійну реформу в її нинішньому варіанті недолугою. Миі обіцяли людям боротися за її відміну ще в процесі виборчої кампанії. І наша позиція залишається незмінною. Законопроект Людмили Денісової, на мій погляд, — професійний, справедливий щодо стажу, умов, рівня пенсійного забезпечення, різниці в пенсійному забезпеченні, тобто стосовно багатьох питань, які носять  соціальний характер. За цей проект проголосували майже усі депутати від опозиційних фракцій, а також – комуністи і більшість позафракційних депутатів. На жаль, із членів фракції Партії регіонів підтримав законопроект лише один — Віктор Развадовський.  Голосування провалено… Але я відповідально заявляю, що ми й надалі будемо все робити для того, щоб скасувати так звану пенсійну реформу, — сказав Олександр Домбровський.

  Цікаво, що за попередній проект закону Сергія Міщенка проголосувало 11 регоіналів. Чи не тому їх кількість зменшилась до одного, що з десятьма: В.Атрошенком, О.Герегою, В. Ничипоренком, В.Барвіненком, В.Бондарем, В. Грушевським, Ю.Звягільським, А.Кіссе, І.Марковим, М.Опанащенком було проведено певну «агітаційну» роботу, і їх вдалося переконати, що нинішня пенсійна реформа Україні потрібна?   

 Втім, і без підтримки регіоналів законопроект Денісової міг би бути ухваленим, якби за нього проголосували усі депутати опозиційних фракцій. Натомість, 7 з них не голосували, або ж були відсутніми: «вінничанин» Микола Катеринчук (каже, що у Стразбурзі) та Андрій Шевченко від «Батьківщини», а також Ірина Геращенко, Едуард  Гурвіц, Віктор Пинзеник, М.Паламарчук, Н.Агафонова від «УДАРу».

  Не голосували за відміну пенсійної реформи, або ж були відсутніми також 10 позафракційних депутатів: К.Жеваго, В.Рибак (голова Верховної Ради), І.Скосар, А.Табалов, Л.Миримський, І.Палиця, Р.Стаднійчук, О.Табалов, В.Чудновський.   

 Законопроектом Людмили Денісової серед іншого пропонувалося встановлення пенсійного віку для жінок — 55 років; встановлення страхового стажу, необхідного для призначення пенсії за віком – 5 років, та страхового стажу, що надає право на одержання мінімальної пенсії за віком, — 20 років для жінок та 25 років для чоловіків; а також страхового стажу, необхідного для призначення пенсії по інвалідності. Крім того, передбачається відновлення порядку визначення розміру пенсії за віком, а саме: прийняття в розрахунку пенсії та її перерахунку у зв’язку з набуттям додаткового стажу середньої заробітної плати на одну застраховану особу в цілому по Україні за рік, що передує року звернення за призначенням пенсії, а не за три календарних роки, як це встановлено Законом України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи».

Також передбачалося зняти обмеження права пенсіонера на врахування при розрахунку пенсії заробітної плати за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року періодом до 1 січня 2016 року, та відновити право на перерахунок пенсії для працюючих пенсіонерів у зв’язку з підвищенням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Матеріал наданий прес-службою А. Домбровского 


Подпишитесь на новости

 

Коментарі закриті.

Video >>

В Стамбуле и Париже на первомайских шествиях произошли побоища: фото и видео

01.05.2017 - 20:04
В турецком Стамбуле задержали 207 человек Не только в Украине первомайские демонстрации и митинги вылились в противостояния и драки, но и в ряде европейских стран. К примеру, во Франции и ...

Околдован зимой

17.01.2016
Такое творение природы способно очаровать ...

Саакашвили наехал на Порошенко и подал в отставку: видео

07.11.2016
После отставки шефа полиции Одесской ...